Додик: Вучић је Иванићу показао оперативни налог из Сарајева

0
692

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је предсједник Србије Александар Вучић у Козарској Дубици српском члану Предсједништва БиХ Младену Иванићу показао оперативни налог из Сарајева за прислушкивање.

“Вучић је тада Иванићу рекао да то раде његови људи у Сарајеву. Извињавам се Вучићу ако ово није требало да кажем, али Иванић је јуче тражио да му покажем доказ да Обавјештајно-безбједносна агенција /ОБА/ БиХ прислушкује функционере Српске и Србије. Вучић му је показао све и Иванић је имао прилику да то погледа и прочита и био је видно узнемирен због тога”, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је нагласио да је за Републику Српску ОБА непријатељска организација, уперена против Републике Српске и српског народа.

“Нажалост, формални легитимитет томе даје кадар Иванића и других који су у Сарајеву, јер се без њих то не би могло десити. Да није тамо Срба, који су спремни да издају и да буду дио субверзивних активности против Републике Српске и Србије то се никада не би могло десити”, поручио је Додик након састанка са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем.

Додик је истакао да се власти у Српској томе супротстављају, те да ће врло брзо доћи вријеме када ће то питање бити постављено на дневни ред.

“Та служба треба да буде укинута, она не постоји по Уставу БиХ као надлежност БиХ. Раније су неке власти у Републици Српској наводно натјеране да се одрекну наше службе да би се формирала служба БиХ. Ми ћемо изаћи из тог споразума, јер непријатељску организацију треба тако и третирати, а не да Срби тамо раде оперативне послове на праћењу”, навео је Додик.

Коментаришући наводе да ОБА прислушкује функционере из Републике Српске и Србије, Дачић је рекао да је то непотребно јер они све говоре јавно.

“Шта то ми радимо тајно против некога? Али то показује однос – умјесто да градимо однос поверења и заједничке сарадње, ми идемо толико далеко да су безбедносно-обавештајне активности усмерене на Србију. Ми ћемо се бранити на свој начин”, поручио је Дачић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here