Додик: Вучић показао Иванићу налоге за прислушкивање

0
802

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је предсједник Србије Александар Вучић показао српском члану Предсједништва БиХ Младену Иванићу документе о прислушкивању.

– Иванић је јуче тражио да му ја покажем папире. Показао му је Вучић у Дубици оперативне налоге за прислушкивање и тада му је рекао да то раде његови људи – рекао је Додик.

Он је рекао да је Обавјештајна агенција БиХ непријатељска организација уперена против Срба, којој „легитимет дају људи Младена Иванића“.

– Да није тамо Срба који су спремни да буду дио субверзивних активности против Србије, оне се не би дешавале – истакао је Додик.

Додик је истакао да се власти у Српској томе супротстављају, те да ће врло брзо доћи вријеме када ће то питање бити постављено на дневни ред.

– Та служба треба да буде укинута, она не постоји по Уставу БиХ као надлежност БиХ. Раније су неке власти у Републици Српској наводно натјеране да се одрекну наше службе да би се формирала служба БиХ. Ми ћемо изаћи из тог споразума, јер непријатељску организацију треба тако и третирати, а не да Срби тамо раде оперативне послове на праћењу – навео је Додик.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да прислушкивање званичника Српске и Србије показује да су безбједносне и обавјештајне агенције БиХ усмјерене против Србије.

– Умјесто да градимо однос сарадње и повјерења ми сада имамо ситуацију да безбједносне и обавјештајне агенције БиХ усмјерене против Србије – истакао је Дачић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here