Додик: Владика Григорије биће мост између Српске и Њемачке

0
635

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је увјерење да ће владика Григорије бити мост између Републике Српске, Србије и Њемачке.

Додик, који је данас присуствовао устоличењу новоизабраног епископа франкфуртског и цијеле Њемачке Григорија у Диселдорфу, рекао је да су владикина упорност и амбиција у вези са тим да се направе мостови између различитих људи и култура.

Према његовим ријечима, владика Григорије проповиједа вјеру у Бога, љубав према народу и упознавање других народа и култура.

„Познајем дуго владику Григорија. Вјерујем да је његов лични мотив за долазак овдје управо на том мјесту да се представе Срби, те Нијемцима приближе српска култура и вјера“, рекао је Додик новинарима у Диселдорфу.

Додик је честитао владики Григорију, те истакао како је веома важан допринос Српске православне цркве српском идентитету.

„Желим да се наш народ окупи око наших вриједности. Гдје год постоји наша Црква он не губи вјеру, писмо, језик и крсну саву. Зато је важно да сваки празник који Црква организује будемо присутни и ми представници институција“, оцијенио је Додик.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here