Декан обуставио рад Факултета физичког васпитања и спорта

Декан Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву Борислав Цицовић обуставио је данас рад ове високообразовне институције, због, како је саопштио, погоршања услова у објекту у којем се факултет налази.

Цицовић је у допису достављеном медијима, појаснио да је након пресељења тог факултета у просторије Економског и Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву дошло до несугласица са деканима поменута два факултета, у вези са трошковима које би требало да сноси Факултет физичког васпитања и спорта.

Према Цицовићевим ријечима, након несугласица око подјеле трошкова, Факултету физичког васпитања искључена је струја и закључане су учионице.

Он је навео да је тиме фактички рад факултета онемогућен на најгори могући начин, у вријеме испитног рока гдје је студентима онемогућено несметано дјеловање на факултету, и паралисање низа служби у склопу факултета.

Цицовић је извијестио ректора Универзитета у Источном Сарајеву и Управни одбор универзитета као једине органе који управљају имовином ове високообразовне институције.

Цицовић је истакао да му је ректор одговорио “да није у могућности да као лице које има такве ингеренције нареди обуставу самовоље два декана”.

“Искрено се надам да ћемо у наредном периоду успјети превазићи новонасталу ситуацију у складу са законом и на органима Универзитета, као јединим овлаштеним инстанцама, а не путем самовоље појединих декана, а све с циљем очувања угледа и јединства Универзитета као јавне високошколске установе Републике Српске, како факултет не би остао и даље у блокади”, навео је Цицовић.

Овај допис достављен је и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу, министру за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђану Рајчевићу, градоначелнику Источног Сарајева Ненаду Вуковићу, као и начелнику општине Пале Бошку Југовићу.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име