Дата сагласност за упис већег броја дјеца у вртић „Бубамара“

0
687

Одборници Скупштине општине Пале дали су сагласност на упис већег број дјеце у васпитним групама за радну 2018/2019. годину у Дјечијем центру „Бубамара“.

Начелник општине Бошко Југовић изјавио је да је дата сагласност на проширење капацитета у овом вртићу.

„Осим давања сагласности вртићу, усвојен је и нацрт приједлога о измјенама и допунама регулационог плана дијела посебног подручја на Јахорини, гдје смо продужили рок до 30. августа и тако дали могућност увида свима да предложе измјене и допуне. Након тога ћемо на идућој сједници да га усвојимо, да бисмо од Јахорине направили једну зону каква јој и доликује“, рекао је Југовић новинарима након тематске сједнице.

Он је додао да ће та зона на Јахорини бити проглашењавасцрипт:а зоном од интереса.

Предсједник Скупштине општине Преград Вучићевић каже да је свих осам тачака донесено једногласно јер је дневни ред утврђен са предсједницима одборничких клубова на самом Колегијуму Скупштине.

„Ово су виталне ствари за нашу општину. Првенствено смо у ово све ушли из разлога да би продужили могућност људима да дају евентуалне замјерке и корекције на регулациони план везан за Јахорину“, рекао је Вучићевић.

Он додаје да су проширили капацитете и дали сагласност да директор вртића „Бубамара“ Пале може извршити већи упис дјеце у текућој години.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here