Дан Републике Српске – Поносна и вјечна

Република Српска обиљежава 9.јануар – Дан Републике, настале одлуком Скупштине српског народа у БиХ, 9. јануара 1992. године.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поводом 9. јануара – Дана Републике, одликовала је заслужне институције и појединце.

Предсједница Српске Жељка Цвијановић одликовала премијерку Србије Ану Брнабић Орденом Републике Српске на ленти, који јој је додијељен за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и политичких односа Србије и Српске, те за немјерљив допринос у борби за физички и духовни опстанак, афирмацију и развој Републике Српске.

Патријарха Иринеја су испред Саборног храма Христа Спаситеља дочекали званичници Српске, свештенство и бројни вјерници, а затим се упутили у храм, гдје патријарх служи Свету архијерејску литургију.

У 12 часова на Тргу Крајине у Бањалуци биће одржан свечани дефиле поводом Дана Републике Српске, а у 14 часова свечана академија у Спортској дворани „Борик“.

Од 16 часова предвиђен је свечани пријем у Административном центру Владе Српске.

Све ово можете пратити у цјелодневном отвореном програму РТРС-а

Полиција је појачала мјере безбједности. Грађанима, који буду жељели да прате свечани дефиле, савјетује се да поштују наредбе полицијских службеника на терену. Угоститељски и други објекти, у ширем центру града су затворени као и већи број улица.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име