Вучић: Свако нормалан би потписао свако Додиково слово

0
945

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је ушао у нешто што је најтеже, говорећи о рјешавању косовског проблема.

Он је истакао да у међународном окружењу има оних који би жељели да се постигне договор, али и оних који би жељели мање, те да таквих примјера има и у Србији.

“Само у две речи… Ушао сам у нешто што је најтеже, иако су људи говорили да их баш брига, неки су говорили да могу да искористе прилику да дођу на власт и да пљачкају. Све су урадили са нејасном политиком, ја не чујем њихова решења. Знам колика цена се плаћа за храброст у српском народу и у српској држави, за представљање онога што српске уши не желе да чују, ма колико то било тачно“, рекао је Вучић.

Он се потом осврнуо и на изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика, који је рекао да “мало ко размишља о томе да ли би Србија могла да поднесе да јој се врати Косово и да Албанци добију 30 одсто посланика, мјесто премијера или предсједника државе“.

“Додик је рекао све истинито, сваки нормалан човек би свако његово слово потписао. Ми нисмо увек реационални… Понекад волимо себе да лажемо и да живимо у свом свету. Ја ћу да се борим колико могу и докле могу, хоћу да остане записано у историји да сам покушао да тај проблем решим”, навео је Вучић.

Додао је и да му “није потребно да се додворава никоме у Србији нити да то хоће”, те истакао да од њега јавност неће чути ниједан детаљ, а у вези са разговорима Београда и Приштине.

”Разговараћу са народом на Косову, рећи ћу шта су смернице и правац деловања, о плану да говорим, ако га нема, онда је немогуће, ја ћу да говорим о правцима и смеру у ком Србија планира да води косовску политику”, рекао је Вучић.

Потом се осврнуо и на “Милошевића и Газиместан”.

“Обратићу се народу, и онима који нас подржавају и онима који не… Милошевић је свакако имао добре намере да заштити српске интересе говором на Газиместану, али се то у добром делу претворило у супротно, како због страног фактора, слабе српске економије и других проблема… Зато не може да носи те заслуге у историјском смислу, иако је несумљиво желео добро народу. Моја намера је да љидима говорим оно што не желе да чују, што није лако да чују. Писаћу своје обраћање колико сутра, а нешто више ћу знати после састанка у Бриселу са Европљанима и Тачијем. То што ћу рећи, надам се да ће да важи за десет и 50 година, а не да то поједу неки следећи избори или нека телевизијска емисија”, навео је Вучић.

На недавне изјаве из Приштине рекао је да “неће да реагује”.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here