Вучић поручио Путину: Србија се суочава са провокацијама, сачуваћемо војну неутралност

0
1095

Предсједник Србије Александар Вучић и председник Русије Владимир Путин састали су се данас у Москви.

Предсједник Србије током састанка у Москви рекао је руском лидеру да је ситуација на Западном Балкану врло комплексна и да се Србија суочава са провокацијама.

Вучић је Путину поручио да је ситуација на Западном Балкану врло комплексна и да се Србија суочава са провокацијама, али да ће сачувати војну неутералност.

“Ситуација у нашем региону врло је сложена, потребно је мерити сваку реч и политички потез. У тренуцима када економски напредујемо и можемо да будемо задовљни економским прогресом, имамо значајне политичке проблеме у региону и, рекао бих, много је тога што није сасвим сигурно какав исход може да буде, уколико би дошло до било каквог нарушавања стабилности и мира“, упозорио је Вучић у понедељак у изјави српским медијима у Москви.

Он је најавио да ће са Путином разговарати о билатералним односима, с једне стране, који су политички добри, економски добри, али морају да буду много бољи, као и да ће разговарати о ситуацији у региону и свету, како би добио савете и о томе како да Русија нама може помогне у остваривању нших политичких и националних циљева.

“Разговараћемо и о много конкретних пројеката. Они су од значаја за бољи живот наших грађана, животни стандард наших људи, богатије српско друштво“, казао је Вучић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here