Вучић: Нико не може да забрани сарадњу Србије и Српске

0
1237

Предсједник Србије Александар Вучић у писму предсједнику Републике Српске Милораду Додику изразио је жаљење што неће присуствовати отварању болнице „Србија“ у Источном Сарајеву, наглашавајући да нико не може да забрани да сарадња Србије и Српске, у складу са Дејтонским мировним споразумом, буде свеобухватна и снажнија.

„Поштовани предсједниче Додик, искрено ми је жао што нећу моћи да учествујем у важној и величанственој церемонији отварања болнице „Србија“ у Источном Сарајеву и што данас, нас двојица, нећемо бити у прилици да разговарамо о бројним заједничким пројектима и подршци Србије Републици Српској и њеном народу“, навео је Вучић у писму.

Обраћајући се Додику са „драги пријатељу“, Вучић је истакао да у потпуности разумије то што је од њега тражио да данас не присуствује догађају који су дуго и темељно припремали.

„И то, поштовани предсједниче, говори о вашој одговорности и бризи за интересе српског народа“, нагласио је Вучић.

Он је оцијенио да напади којима је Србија била изложена током изборне кампање у БиХ нису никаква новост.

Новост је то, каже Вучић, да су у тим нападима и оптужбама учествовали и неки српски политичари и аналитичари, рачунајући да ће тиме добити ширу подршку дијела међународне заједнице у остварењу личних интереса.

Вучић је истакао да је захвалан Додику на разумијевању, а посебно народу у Српској који воли Србију, те додао да обећава да ће помоћ и развојна подршка Србије Републици Српској бити само већа и снажнија.

Он је подсјетио да је у изборну кампању у БиХ стигао и хрватски премијер Андреј Пленковић, али готово нико, поготово не из ЕУ, није оптужио Хрватску за директно мијешање у унутрашња питања БиХ, као што нико није оптуживао Сарајево за мијешање у ствари других држава чији су лидери кретали у изборне кампање управо из главног града БиХ.

„И вама и мени је сасвим јасно да постоји дежурни кривац, а то смо ми Срби. Управо зато, сарадња Србије и Српске, у складу са Дејтонским мировним споразумом, у будућности мора да буде свеобухватна и снажнија. То нико не може да нам забрани, нити то смијемо да им дозволимо“, навео је Вучић.

Он је још једном честитао грађанима Источног Сарајева отварање болнице, у нади да ће ускоро моћи да се обрати народу сарајевско-романијског краја и да им захвали за љубав коју гаје према Србији.

„На крају, поштовани предсједниче, желим Српској и БиХ мирне, демократске и успјешне изборе“, поручио је Вучић у писму Додику.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here