Вишковић: Створити услове за унапређење стандарда свих грађана

0
790

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је у разговору са шведским амбасадором у БиХ Андерсом Хагелбергом јасну опредијељеност институција Српске у процесу европских интеграција, што је видљиво у свим активностима које Влада Српске спроводи и испуњава међу првима у БиХ.

Вишковић је на данашњем састанку у Бањалуци упознао Хагелберга о мјерама и циљевима предвиђеним Програмом економских реформи, истичући да су међу кључним приоритетима у раду Владе Српске – стварање услова за унапређење стандарда свих грађана и привредни развој.

Хагелберг је представио програме и пројекте које Амбасада Шведске у БиХ подржава и реализује с нагласком на развојну помоћ која се односи на економску подршку, унапређење животне средине, те доприносе у процесу европских интеграција, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Шведски дипломата је истакао опредијељеност да се, повећањем активности, настави спровођење пројеката у оквиру развојне подршке и сарадње.

На састанку, којем је присуствовала и министар финансија Српске Зора Видовић, размијењена су мишљења и о другим актуелним политичким и економским темама у Републици Српској, БиХ и региону.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

12 − one =