Вишковић: Скупштина је о случају „Драгичевић“ већ рекла шта је имала

0
907

Шеф Клуба посланика СНСД у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић сматра да парламент више није мјесто на коме треба разговарати о случају смрти Давида Драгичевића.

Коментаришући захтјев опозиционих посланика за сазивање посебне сједнице НСРС, Вишковић каже да странка, клуб и коалиција још нису заузели званичан став о томе, али да је његов лични став да би нова парламентарна дискусија о овом случају значила урушавање ингеренција других институција.

– Народна скупштина је о том питању већ заузела став. Надлежне институције треба да раде свој посао. Народна скупштина није мјесто за рјешавање тог случаја. Можемо се састати и политизовати, али ипак тужилаштво треба дати одговоре на сва отворена питања. Мислим да парламент даље од тога не може. Понављање би било дегутантно. То је мој став, без обзира да ли ће се неко увриједити. Уколико постоји сумња на некога, нека се изнесе и та сумња. Немам проблем с тим. Уз дужно поштовање које као човјек изражавам према породици Драгичевић, ово је прича која излази из свих нормалних оквира – каже Вишковић, који је и потпредсједник СНСД.

Према његовим ријечима, ако би Народна скупштина почела да се бави сваким појединачним случајем и свачијим незадовољством рада правосуђа, то би био посао без краја.

– Знате колико је људи у Републици Српској и у БиХ незадовољно радом судства, онда би НСРС требало да се бави свим тим предметима, што је недопустиво – закључује Вишковић.

На питање да ли то значи да неће бити усвојен дневни ред, што значи да посебна сједница парламента на ову тему неће бити ни одржана, Вишковић је рекао да ће одлука о томе бити донесена накнадно.

Подсјећамо, посланици СзП предали су потписе за сазивање посебне сједнице НСРС на тему „Неуставно и незаконито поступање појединаца у институцијама Републике Српске поводом истраге убиства Давида Драгичевића“.

Народна скупштина је о смрти Драгичевића већ једном расправљала када је одбацила извјештај Анкетног одбора.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here