У оквиру „Госпојинских свечаности“ одиграна представа „Вечерас Нушић прича“

0
1116

Громогласан аплауз, честитке и похвале обиљежиле су извођење представе „Вечерас Нушић прича” Бранислава Нушића у режији Љуба Божовића на сцени Културног Центра Пале.
Студентско Позориште Пале извело је ову представу у оквиру „Госпојинских свечаности“ које Општина Пале организује традиционално, поводом Дана општине и крсне славе – Успења Пресвете Богородице.
Како су грађани Пала већ навикли на фантастичне представе Студентског позоришта, глумци су се и овај пут потрудили да оправдају симпатије Паљана. Публика у препуној сали с пажњом је пратила умјетнички снажну поставку не толико познате али комичне и горке парадигматичне кратке Нушићеве приче у којој се по први пут појављује и лик самог Бранислава Нушића као наратора.
Прељуба, однос шефа и подређеног, квази култура, тврдичлук, страх од власти, слатки снови- само су неке од тема које је паљанска публика синоћ имала прилику да види.
„Представа има за циљ да на комичан начин подцрта наше слабости и јавно их изложи суду публике“, истакао је на крају представе директор Студенстог Позоришта Пале Вељко Ђоковић.
Иначе, до краја „Госпојинских свечаности“ позоришна умјетност биће заступљена са још два догађаја – кабареом „Скадарлијска ноћ“ такође у извођењу „Студентског позоришта“ и монодрамом “Има нека тајна веза”, посвећеној Душку Трифуновићу , а у извођењу Милана Димића.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here