Бјелица: Подршка из Београда и од СПЦ-а за разговор са СНСД-ом

0
654

Члан Главног одбора СДС-а Милован Бјелица каже да чланови Предсједништва СДС-а, који се залажу за разговоре са СНСД-ом и осталим партијама када је у питању интерес Републике Српске и српског народа у БиХ, имају снажну подршку Београда и Српске православне цркве.

„Једна већина чланова Предсједништва СДС-а је на прошлој сједници заузела став да треба разговарати са свима и ја сам лично за то да се разговара и са СНСД-ом и са осталим партијама када је у питању интерес Српске и српског народа. За ове потезе имамо снажну подршку Београда и Српске православне цркве да се ради на приближавању народа, да се што мање манифестује подјела у народу и умање пукотине које су настале“, рекао је Бјелица Срни.

Он каже да ово нису никакве политичке коалиције, већ преговори у интересу Републике Српске, српског народа и осталих народа који живе у Српској и шире.

Бјелица је најавио да ће на сједници овог тијела сутра у Бањалуци бити ријечи о томе којим правцем ће кренути СДС и да ли ће разговарати са осталим политичким партијама у вези са заједничким учешћем у власти на нивоу БиХ, ентитета и евентуално гдје је потребно са локалним заједницама.

Он је истакао да је Главни одбор СДС-а једино тијело које може донијети одлуку и које је надлежно да изврши имплементацију изборних резултата Општих избора у БиХ одржаних 7. октобра.

Бјелица је рекао да у СДС-у нису задовољни резултатима избора који су, како каже, испод очекивања.

Он је навео да Главни одбор није надлежан за статус предсједника странке, већ Скупштина СДС-а.

Бјелица каже да не зна који су даљи потези лидера СДС-а Вукоте Говедарице, али је подсјетио да је и сам Говедарица рекао да ће, ако изгуби на изборима, поднијети оставку.

„Не може сам Говедарица подносити оставку. Комплетно руководство, мислим на Предсједништво, на челу са предсједником СДС-а треба, ако дође до тога, да поднесе оставку, како би се подијелила одговорност за лош резултат који смо имали“, рекао је Бјелица.

Он је оцијенио да Говедарица није доживио дебакл на изборима, јер је остварио значајан број гласова.

Бјелица је додао да би у случају подношења оставке актуелног предсједника СДС-а вођење СДС преузео Главни одбор, који би провео процедуру нових унутарстраначких избора.

Оговарајући на питање да ли би прихватио функцију предсједника СДС-а уколико би Говедарица поднио оставку, а Скупштина странке понудила њему повјерење, Бјелица је рекао да нема амбиција да дође на чело СДС-а, али да је расположен за сваку подршку и помоћ странци.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here