Аутобуси у Сарајеву спремни да крену на Трг Крајине, дијеле се дневнице

0
690

У сарајевским насељима Бистрик, Враца и Храсно, тренутно је паркирано између 50 и 60 аутобуса који ће у петак, 5. октобра, кренути према Бањалуци, објавио је портал „Ало“.

Исти извор наводи да је Служба за заштиту уставног поретка Републике Српске дошла до информација да ће се аутобуси кретати у два правца – први ће бити преко Tравника гдје ће мањи дио аутобуса купити путнике у овом граду, док ће други ићи преко Маглаја и Добоја гдје се очекује већи број путника.

Управа за борбу против тероризма и екстремизма Српске дошла је до информација да се у међуентитетским мјестима Tешњу и Јелаху, у једној породичној кући врши исплата дневница за оне који су спремни да у петак крену на Tрг Крајине, пише „Ало“.

„Дневнице варирају од тога ко је колико ‘луд’, што је човек луђи и спреман већу глупост да направи, дневница је већа. Tакође се плаћа гориво онима који иду својим аутомобилима, све остале покупиће аутобуси“, истиче се у тексту.

Исти извор наводи да је „велики број електронских медија у Федерацији БиХ ових дана више заинтересован за бањалучки Tрг Крајине него за своје проблеме, па су неки изашли у јавност са насловима: ‘Победа на њиховом терену'“.

Полиција је све дојаве провјерила и схватила крајње озбиљно, а у петак ће међуентитетске линије надгледати Tим за праћење и логистичку подршку са цивилним возилима, који ће пратити улазак и излазак из ентитета у ентитет, истиче се у тексту.

Према овом извору, све прилазе граду Бањалуци контролисаће Јединица за подршку, док ће широм града уз редовну полицију дјеловати и Специјална антитерористичка јединица са својом опремом.

Полиција ће у Бањалуци у петак бити у стању приправности број један.

Из МУП-а Републике Српске данас су поручили да су спремни да одговоре на све изазове и да у Бањалуку не треба долазити нико са лошим намјерама.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here