Американци укидају санкције Додику?

0
762

Предсједник Републике Српске Милорад Додик требало би почетком наредне године да буде скинут са црне листе САД, сазнаје београдски „Блиц“.

Позивајући се на одлично обавијештене изворе, лист наводи да су људи задужени за лобирање и промоцију интерса Републике Српске у Вашингтону убијеђени да би америчко Министарство финансија, односно одјељење ОФАЦ које дјелује при том министарству, најкасније до прољећа 2019. године требало да Додиково име скине са списка лица којима су САД увеле финансијске санкције.

То ће, истичу саговорници листа, директно зависити и од значајних кадровских промјена које се очекују до краја ове године, како у ОФАЦ-у, тако и у цијелом америчком Министарству финансија.

„На мјесто помоћника министра финансија требало би да дође човјек који је повезан са лобистичким круговима Српске у Вашингтону, тако да је реално очекивати да послије његовог именовања дође и до промјене негативног имиџа који је Додик ‘зарадио’ код старе администрације“, тврде извори листа.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уврштен је на црну листу САД у јануару 2017. године под образложењем да „угрожава стабилност у региону“.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here